top of page

De ce ai alege un consultant imobiliar?

Mânată de propriile filtre și principii, de noua pasiune recent descoperită, de dorul de a scrie conținut util și altora, nu doar propriului "eu", voi începe o serie de postări ce vor avea drept subiect acea persoană numită popular "agent imobiliar". Cu mențiunea că termenul potrivit este acela de consultant imobiliar.


Eu am intrat recent pe piața imobiliară și vin dintr-un domeniu diametral opus — cel juridic; deși, cumva, ambele domenii sunt legate — cel puțin prin prisma aspectelor juridice pe care un consultant imobiliar trebuie să le cunoască și să le știe soluționa atunci când pe parcursul procesului de vânzare-cumpărare acestea se ivesc nu doar ca un firesc, ci și, din păcate, uneori, ca un aparent impediment în finalizarea unei tranzacții.

Dar eu am început cam de la coadă la cap acest subiect, așa că mă voi întoarce în punctul corespunzător.

Așa fiind, voi încerca să mă pun în locul ambilor "jucători" ai pieței imobiliare, vânzătorul și cumpărătorul, și vă cer, vouă, celor ce veți citi postarea, să răspundeți următoarelor întrebări:

— Contează cui decid să vând casa în care am investit timp, bani, energie, în care am pus suflet și de care mă despart după un răstimp, de obicei îndelungat, sau contează doar să obțin un preț pe care îl setez în mod pur subiectiv, așa cum înțeleg să-mi satisfac alte nevoi și dorințe după ce îl obțin? Contează, pe de altă parte să obțin un preț realist sau să alerg după închipuiri?

— Prefer să vizionez proprietăți neverificate de un specialist instruit în a analiza toate aspectele unei locuințe (de la financiar la estetic, juridic, ș.a.m.d) și să fiu confuz după aceea? Prefer să bat la fiecare ușă neștiind ce fel voi fi primit și cu câtă reticență și lăcomie îmi va deschide locatarul ușa? Sau prefer să fiu mai întâi de toate informat despre toate acestea de către un consultant în care să-mi pun bazele și pe umerii căruia să las responsabilitatea de a-mi găsi casa visurilor?Depinde doar de fiecare dintre voi cât de informați vreți să fiți sub aceste aspecte.


Sfatul primei postări: încercați să cuprindeți dimensiunea celei mai mari tranzacții din viață — vinderea, respectiv cumpărarea unei case care să vă devină un cămin. Astfel, după ce veți discerne vitala diferență între patru pereți de cărămidă și căminul ce se creează prin confort, regândiți ușurința cu care desconsiderați ajutorul, sprijinul și sfaturile unui consultant imobiliar.

Singura problemă rămâne aceea de a-l găsi pe cel dedicat și pe cel cu care rezonați pentru a putea colabora în beneficiul vostru.

Lidia Vari, Consultant imobiliar, Om dedicat oamenilor.

Recent Posts

See All

Deschis sau Exclusiv?

De data asta voi vorbi despre ceva ce chiar un cumpărător, un căutător, mi-a transmis: confuzia creată de agenții imobiliari care lucrează în listare deschisă. Sunt convinsă că mulți dintre voi ați vă

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page